Aspic aperitiv
Mesele de Paște sunt, de obicei, încărcate cu mâncăruri deosebite. Pentru aperitiv poţi face acest aspic.
Ingrediente
500 g carne de vită, fiartă
2 morcovi
100 g măsline verzi, fără sâmburi
1 plic gelatină
sare și piper
pătrunjel, pentru decor
formă de ou din silicon
Mod de preparare
Cureți morcovii și îi tai cubu le țe, tai măslinele felii subțiri și mărunțești carnea fiartă. Amesteci bine toate ingredientele, condimen tezi cu sare și piper, până se omogenizează.
Pregătești gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dizolvând-o în apă caldă sau supă, apoi o lași să se răcească puțin.
Într-o formă din silicon, așezi un strat din amestecul de carne, apoi torni un strat subțire de gelatină. Repeți acești pași, alternând straturile de carne și gelatină, până când umpli complet forma. La final, adaugi un strat de gelatină deasupra. Dai forma la frigider să se întărească, cel puțin 3-4 ore sau până când este complet solidificată.
După ce s-a întărit gelatina, scoți din formă și transferi „ouăle“ pe un platou decorat cu frunze de pătrunjel.