Aspic de porc cu garnitură de ceapă și praz

Iată o reţetă deosebită de aspic, te va cuceri de la prima degustare.

aspic cu ceapa si praz jpg

Ingrediente

1 kg carne de porcv (pulpă, spată sau rasol)

1 kg picioare de porc sau oase

4 l apă

1 rădăcină mică de țelină

2 morcovi

2 foi de dafin

1 linguriță boabe de piper

sare

Pentru garnitură

ceapă

1 fir de praz

oțet

sare şi piper

Mod de preparare

Speli carnea și picioarele sau oasele de porc. Le pui într-o oală mare și adaugi apa rece. Aduci apa în punctul de fierbere, îndepărtezi spuma formată la suprafață, apoi adaugi morcovii, țelina, foile de dafin, boabele de piper și sarea. Fierbi totul la foc mic 4-5 ore, până când carnea este fragedă, iar supa devine lipicioasă.

Scoți carnea și legumele din oală. Tai carnea bucăți mici. Strecori supa printr-o sită fină sau tifon pentru a obține un lichid limpede. Îl torni în forme și lași la frigider până se întărește, câteva ore.

Tai ceapa rondele subțiri și prazul fâșii. Le amesteci cu oțet, sare și piper, și le lași să stea 10-15 minute înainte de servire, pentru a se marina ușor.

Scoți aspicul din forme, îl așezi pe farfurii și îl servești alături de garnitura de ceapă și praz.