Baclava

baclava jpeg

Baclavaua este acel desert de care nu te saturi niciodată. Doar că, având mult zahăr, te mai gândeşti puţin înainte de a mânca o porţie în plus.

Ingrediente (30 bucăţele)

250–300 g foi de plăcintă 150 g margarină 250 g miez de nucă 1 linguriţă scorţişoară 200 g zahăr 120 g miere 150 ml apă esenţă de rom

Mod de preparare

Nucile se macină şi se amestecă cu scorţişoara, iar amestecul se împarte în 2 părţi egale. Se topeşte margarina. Se pune o foaie în tavă, se unge cu margarină, şi se repetă operaţiunea până se consumă prima treime de foi. Peste foi se pune jumătate din nucile măcinate. Pentru ultimele straturi se păstrează foi întregi.

Peste nuci se aşază a doua treime de foi, procedând la fel. Se presară a doua jumătate de nuci măcinate. Se acoperă cu ultima treime de foi unse. Se acoperă tava cu un şervet şi se ţine la frigider 30 de minute. Se porţionează baclavalele şi se coc în cuptorul încins aproximativ 25 de minute.

Apa şi zahărul se fierb la foc mic. Când au clocotit, se adaugă mierea, se lasă să fiarbă, apoi se adaugă esenţa de rom. Se toarnă siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasă din cuptor.Se servesc reci.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg