Biscuiţi fragezi cu unt, reţeta pas cu pas
Când îţi inviţi prietenele la o cafea la tine acasă, prepară şi o tavă cu aceşti biscuiţi fragezi cu unt. Îi poţi servi împreună cu dulceaţă de smochine sau de cireşe amare.
De ce ai nevoie pentru biscuiţi
450 g făină
100 g unt
30 g praf de copt
125 g zahăr
240 ml lapte
1 ou
1 praf de sare
Cum se prepară biscuiţii
Combini făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Tai untul, la temperatura camerei, cubuleţe şi-l omogenizezi cu făina până când obţii un aluat sfărâmicios.
Pui oul, torni laptele călduţ şi omogenizezi. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl înfăşori în folie şi-l laşi 20 de minute să se odihnească la temperatura camerei.
Întinzi cu mâna aluatul până obţii o foaie de aproximativ 3 cm grosime. Îl porţionezi şi aşezi biscuiţii într-o tavă cu hârtie de copt. Îi dai la cuptor, cu spaţii între ei, 10-15 minute, până când devin uşor aurii.