Biscuiți sărați cu pesto de sfeclă și parmezan

biscuiti srati cu pesto si sfecla jpg

Dai o petrecere şi nu ştii ce să pregăteşti? Sau doar vrei ceva de ronţăit? Încearcă aceşti biscuiţi sărați cu pesto de sfeclă și parmezan.

Ingrediente

1 pachet biscuiți sărați, rondele

1 sfeclă mare

1/2 cană nuci

1 cățel de usturoi

2 linguri zeamă de lămâie

1/4 cană parmezan ras

1/4 cană ulei de măsline

sare și piper, după gust

parmezan, verdeață și muguri de pin, pentru topping

Mod de preparare

Speli bine sfecla și o așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Bagi la cuptor 40-50 de minute. Scoți tava, lași sfecla să se răcească, apoi o cureți de coajă și o tai cubulețe. Într-un blender, amesteci sfecla, nucile, usturoiul, zeama de lămâie, parmezanul ras, sarea și piperul, până când ingredientele sunt bine amestecate și formează o consistență omogenă, asemănătoare unui pesto. Adaugi, treptat, uleiul de măsline și condimentezi după gust.

Întinzi pestoul de sfeclă cu generozitate pe biscuiții sărați, apoi acoperi cu parmezan, muguri de pin și verdeață. Aranjezi biscuiții pe un platou pentru servire.