Bomboane Raffaello reţeta de casă

bomboane raffaello reteta de casa jpeg

Ce poate fi mai bun, mai delicios şi mai elegant decât bomboanele Raffaello făcute în casă? În momentele când vrei să te răsfeţi, aceste bomboane sunt tot ceea ce ai nevoie pentru un desert incredibil de uşor de preparat. Bomboanele Raffaello reţeta de casă sunt excelente pentru evenimente în familie, pentru musafiri, dar mai ales pentru cei mici, care adoră să ajungă mai repede la aluna din mijloc şi să o ronţăie. Iată o reţetă rapidă pentru bomboanele tale preferate:

Ce ai nevoie pentru Bomboane Raffaello reţeta de casă?

- 500 de grame de lapte praf (lapte praf pentru ciocolată de casă, nu lapte praf pentru copii),

- 200 de grame de unt de 80% grăsime,

- 200 de grame de zahăr pudră,

- 100 de grame de nucă de cocos fulgi,

- 1 lingură mare de smântână normală, nu lichidă

- alune, migdale sau fistic cât este nevoie

Cum prepari Bomboane Raffaello reţeta de casă?

Se amestecă laptele praf cu zahărul şi cu nuca de cocos. Se poate folosi şi un blender, dar merge şi cu o lingură. Untul se lasă înainte la temperatura camerei şi se adaugă peste ingredientele uscate. Cu ajutorul unui blender, ingredientele se vot pătrunde mai repede şi mai uşor. Dar nu este nicio problemă dacă se prepară şi cu mâna. La final se adaugă şi smântâna şi se amestecă bine de tot. În cazul în care aluatul este prea moale, se mai reglează cu lapte praf sau nucă de cocos, depinde de gusturile fiecăruia. Se mai poate adăuga şi biscuite ras. Dacă este un aluat prea tare, se mai adaugă smântână.

Apoi, alunele, migdalele sau fisticul se îmbracă cu aluatul proaspăt făcut. Se tăvălesc prin fulgi de nucă de cocos şi se pun la rece pe un platou. Se păstrează o distanţă de 2 cm între bomboane. Se pot lăsa şi aşa simple, sunt la fel de delicioase.

La această reţetă de bomboane Raffaello de casă se mai pot adăuga şi napolitane cu cremă de vanilie sau ciocolată albă sau ambele. Oricum, ele sunt la fel de bune şi fără aceste ingrediente, mai ales dacă le faceţi pentru cei mici din familie. Simplu, rapid şi eficient, o reţetă excelentă şi nişte bomboane care va încânta pe toată lumea. Poftă bună!