Borş de miel cu smântână

bors de miel cu smantana jpeg

O delicioasă reţetă de borş de miel cu smântână pentru credincioşii catolici care sărbătoresc mâine Învierea Domnului!

Ingrediente (8 porţii)

1 kg carne de miel 3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină 2 legături ceapă verde 200 g roşii din conservă 500 ml borş 1 legătură leuştean sare 3 gălbenuşuri 200 g smântână

Cum se prepară

Se opăreşte car­nea tăiată bucăţi, se clăteşte în apă rece, după care se pune la fiert în 4 litri de apă. Se adună spuma care se mai formează, se adaugă morcovii, pătrunjelul şi ţelina tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea mare. După 10 minute, se adaugă ceapa verde tocată mărunt şi sarea. Se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 de minute.

Când carnea şi legumele sunt aproape fierte, se adaugă roşiile din conservă tăiate cubuleţe, apă, dacă mai este nevoie, şi se mai lasă 10-15 minute să fiarbă. Se adaugă borşul fiert separat şi spumuit şi se amestecă smântâna cu gălbenuşurile. Se ia cu polonicul din zeamă şi se toarnă peste smântână până aceasta ajunge la temperatura ciorbei. Se pune înapoi în oală, se opreşte ­focul şi se presară ­leuşteanul tocat ­mărunt.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg