Brioşe cu afine şi lapte bătut
Brioşe calde, aburinde, servite cu un pahar de limonadă rece. Am reuşit să te ispitim? Atunci nu-ţi mai rămîne decât să prepari aceste delicioase brioşe cu afine.
De ce ai nevoie pentru brioşe
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
¾ linguriţă bicarbonat
1 praf de sare
coaja de la 1 lămâie
100 g unt
100 g zahăr brun
1 ou
100 ml iaurt
3 linguriţe esenţă de vanilie
150 ml lapte bătut
150 g afine
3 linguri gem de afine
Cum se prepară brioşele
Dai drumul la cuptor. Combini afinele spălate cu gemul şi o lingură de făină. Separat, amesteci făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi coaja de lămâie.
În alta vas, baţi untul cu zahărul brun până când capătă o consistenţă cremoasă. Pui oul, iaurtul şi esenţa de vanile. Încorporezi în unt o treime din făină, jumătate din laptele bătut, restul de făină şi laptele bătut şi omogenizezi. Pui afinele şi torni compoziţia în forme cu hârtie de brioşe.
Dai brioşele la cuptor 20-25 de minute, până când trec testul scobitorii.