Brioşe cu glazură de fulgi de cocos

briose cu glazura de cocos jpeg

Ai poftă de ceva dulce, însă nu vrei un desert complicat care să te ţină ore bune în faţa aragazului? Atunci merită să încerci această reţetă simplă de brioşe cu o glazură de fulgi de cocos. Timpul de coacere este de doar 40 de minute, aşa că te poţi bucura rapid de aceste brioşe.

Ingrediente (12 brioşe)

180 g făină 3 linguriţe praf de copt 1 ¼ lingură coajă rasă de lămâie 135 g fulgi de nucă de cocos 250 g zahăr 120 g unt topit 2 ouă 250 ml lapte 180 g zahăr pudră 50 ml zeamă de lămâie unt, pentru uns formele de brioşe făină, pentru pudrat

Mod de preparare

Cântăreşti toate ingredientele. Încingi cuptorul la 160 °C. Ungi o tavă de brioşe cu unt şi o pudrezi cu făină.

Cerni făina şi praful de copt într-un vas mare. Adaugi 1 lingură de coajă rasă de lămâie, 45 g de fulgi de cocos, zahărul, untul topit, ouăle şi laptele şi amesteci bine cu o lingură de lemn, până când obţii un aluat omogen.

Umpli şi netezeşti formele de brioşe. Dai tava la cuptor aproximativ 35-40 de mionute, până când brioşele trec testul cu scobitoarea. Le scoţi din cuptor, le laşi 5 minute să se răcească şi apoi le scoţi pe un grătar ca să se răcească complet.

Pentru glazură, amesteci 90 g fulgi de cocos cu zahărul pudră. Adaugi ¼ lingură coajă rasă de lămâie şi o cantitate suficientă de zeamă de lămâie ca să obţii o glazură groasă, dar care se întinde cu uşurinţă. Folosind un cuţit, decorezi brioşele cu glazura de nucă de cocos şi le serveşti.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io