Brioşe de ciocolată cu centru lichid
Brioşele de ciocolată cu centru lichid sunt o adevărată delicatesă. Sunt puţin mai migăloase, deoarece trebuie să fii atentă să nu le ţii prea mult în cuptor, dar rezultatul merită orice efort.
De ce ai nevoie pentru brioşe cu centru lichid
100 g ciocolată neagră
100 g unt
150 g zahăr brun
3 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
50 g făină
Cum se prepară brioşe cu centru lichid
Dai drumul la cuptor şi ungi cu puţin unt formele de brioşe. Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi şi amesteci până se omogenizează. Încorporezi zahărul, ouăle, unul câte unul, vanilia şi la final făina. Torni compoziţia în formele de brioşe şi le dai la cuptor 10-12 minute, până când marginile sunt ferme, dar mijlocul brioşelor este uşor umed. Treci cuţitul pe marginiel brioşelor şi le scoţi din formă.