Brioşe de şampanie
În zilele festive, de pe masă nu poate lipsi un desert pe măsură. Şi dacă te obicei tortul era dulcele preferat, noi îţi recomandăm brioşele de şampanie.
De ce ai nevoie pentru brioşe de şampanie
Pentru brioşe
350 g făină
200 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
sare
150 g unt
3 albuşuri
1 lingură extract de vanilie
100 g smântână
100 ml şampanie
Pentru glazură
200 g unt
400 g zahăr pudră
5 linguri şampanie
Cum se prepară brioşele de şampanie
Dă drumul la cuptor. Amestecă făina cu sarea şi praful de copt. Încorporează untul la temperatura camerei, albuşurile, vanilia, smântâna, zahărul şi şampania. Când s-au omogenizat ingredientele, toarnă compoziţia în forme de brioşe, până la jumătatea lor. Dă brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.
Pentru glazură, mixează untul cu jumătatea din cantitatea de zahăr, adaugă şampania şi după ce s-au omogenizat ingredientele pune restul de zahăr. Ornează brioşele cu glazură.
Sursa foto http://recipesnfood.com