Bruschete cu pate de ciuperci

bruschete cu pate de ciuperci jpg

Bruschetele cu pate de ciuperci sunt aperitivul perfect pentru a-l servi la o petrecere sau la o adunare în familie.

Ingrediente

300 g ciuperci champignon

1 ceapă

4 felii de pâine

2 căței de usturoi

2 linguri unt

sare și piper negru, măcinat

2 ciuperci, pentru ornat

1 linguriță ulei de măsline

1 legătură verdeață, după gust

Mod de preparare

Cureți și tai ciupercile felii subțiri. Tai ceapa și usturoiul fin și le călești cu o lingură de unt, într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi ciupercile tăiate și le gătești 10-15 minute, până se înmoaie, iar apa se evaporă. Condimentezi cu sare și piper. Transferi amestecul într-un blender și îl mixezi, dar nu foarte fin, ci cât să mai rămână și mici bucăți de ciuperci. Pentru o textură cremoasă, adaugi o lingură de unt. Lași pateul la răcit într-un bol.

Într-o altă tigaie, încălzești o linguriță de ulei de măsline, adaugi ciupercile tăiate și le gătești până devin aurii și moi, 5-7 minute. Condimentezi cu sare și piper după gust.

Prăjești feliile de pâine, întinzi pateul de ciuperci și apoi așezi câteva felii de ciuperci gătite deasupra. Decorezi cu verdeață proaspătă.