Budincă de ciocolată şi migdale

Budinca de ciocolata Prezentare jpeg

Dacă ai avut o zi stresantă la serviciu, sau pur şi simplu dacă ţi s-a făcut poftă de ceva dulce, iată o variantă stilată a celebrei budinci de ciocolată: cea cu migdale şi cremă de unt!

De ce ai nevoie pentru budinca de ciocolată şi migdale

Pentru budincă: 110 g făină

4 linguriţe cacao

110 g zahăr pudră

110 g

2 ouă

1 linguriţă extract de migdale

3 linguriţe fulgi de migdale

Pentru crema de unt: 150 g

250 g zahăr pudră

2 linguriţe apă rece

Cum se prepară budinca de ciocolată cu migdale

Toate ingredientele se cântăresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru ~15 minute înainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste înaintea utilizării pentru ~15 minute la 190 C.

Pentru budincă: Se amestecă făina, cacaua, untul, ouăle şi extractul de migdale într-un bol, până ce compoziţia devine compactă şi lucioasă.

Toată compoziţia se pune într-un singur vas sau se împarte în mai multe vase mai mici şi se presară fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru ~35 minute. Se verifică cu o scobitoare dacă este gata, scobitoarea trebuie să iasă curată din budincă.

Pentru crema de unt: se bate untul cu blenderul până ce devine lucios. Se încorporează zahărul pudră treptat şi se bate cu blenderul până ce se topeşte tot zahărul din cremă. Se pot adăuga coloranţi sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei într-o variantă aromată/colorată. Se pune o bucată de folie plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea creării de crustă şi se introduce la frigider până la montajul final.

La final prăjitura se montează cu crema de unt deasupra şi se serveşte caldă sau rece după gust.

Pentru budincă, poţi folosi unt Premium Koliba.