Budincă de fasole, ciuperci şi şuncă
Poţi prepara fel de fel de budinci, dar dacă nu ai pregătit-o pe aceasta până acum, înseamnă că ai pierdut una dintre cele mai importante compoziţii.
Ingrediente
1 ceapă 150 g fasole 500 g ciuperci 6-7 roşii bine coapte 1 vânătă 1 legătură pătrunjel 200 ml smântână 150 g şuncă 2-3 căţei de usturoi 100 g caşcaval sare piper ulei
Mod de preparare
Se căleşte ceapa tocată mărunt până devine aurie, se adaugă ciupercile şi vânăta tăiată cubuleţe, amestecând continuu, la foc iute, până se evaporă apa lăsată de legume. Se pun roşiile tăiate bucăţi, şunca tăiată cubuleţe şi pătrunjelul tocat fin.
Se condimentează cu sare şi piper şi se mai fierbe 5 minute la foc iute. Se adaugă usturoiul tăiat mărunt şi smântâna.
Se pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată, se rade caşcaval deasupra şi se dă la cuptor.
sursa foto: Image Food