Bulete de caşcaval

2263975 jpeg

Pane sau bulete, caşcavalul este o alternativă foarte gustoasă pentru o gustare.

Ingrediente

1 kg cartofi 150 g caşcaval ras 4 ouă 50 g unt 2 linguri făină mărar verde ulei pentru prăjit sare piper

Pentru decor

1 legătură ceapă verde

200 g caşcaval ras

2 linguri boia dulce

2 linguri pesmet

Mod de preparare

Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare. Se scyurg de zeamă, se presează, se amestecă cu untul, cu cele 150 g de caşcaval ras, mărar tocat fin, ouăle bătute, făină, sare şi piper, după gust.

Din compoziţia obţinută se formează bulete de mărimea unei nuci mari şi se rumenesc în ulei bine încins.

Se scot deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se decorează. Unele se tăvălesc prin caşcaval ras, altele prin boia de ardei dulce sau iute, prin codiţe de ceapă verde tocate mărunt şi câteva prin pesmet rumenit separat în unt. SE aşază pe un platou.

sursa foto: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg