Caltaboş

caltabos jpeg

Caltaboşul nu trebuie să lipsească de pe masa în seara de Crăciun!

Ingrediente:

1 kg carne de porc 75 g slănină proaspătă 4 linguri de orez 3 cepe mijlocii sare foi de dafin piper măcinat şi boabe 4 căţei de usturoi cimbru maţe de porc groase

Mod de preparare:

Dacă nu ai un maţ deja curăţat, iată cum îl pregăteşti. Mai întâi îl speli bine, îl freci cu două mâini de mălai pe ambele părţi, iar la final îndepărtezi grăsimea. Îl clăteşti din nou cu apă şi cu o mână de sare, preferabil grunjoasă. Ai grijă să nu-l rupi. Dacă nu ai îndepărtat încă mirosul, îl pui într-un castron cu apă în care ai tăiat o ceapă mărunt, apoi îl speli din nou. Pentru umplutură, dai carnea şi slănina prin maşina de tocat şi le amesteci cu orezul, fiert aproximativ cinci minute în prealabil. Adaugi usturoiul şi ceapa tăiate mărunt şi călite, sare, piper şi condimente după gust. Când s‑a umplut trei sferturi, torni puţină apă caldă sau supă. Într-un vas pui apă, sare şi foi de dafin, iar când dă apa în clocot pui caltaboşul şi laşi să fiarbă la foc mic.

Din când în când înţepi cu un ac pentru a preveni plesnirea, deoarece orezul se umflă. E gata când caltaboşul se lasă la fundul vasului. Îl scoţi şi-l serveşti rece.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg