Canapeuri cu pastă de icre
Canapeurile cu pastă de icre sunt nelipsite de pe platourile festive, fiind apreciate pentru gustul fin și aspectul rafinat.

Ingrediente
150 g icre
1 lingură zeamă de lămâie
1 felie de pâine albă, înmuiată în apă și stoarsă
400 ml ulei
piper alb
felii subțiri de lămâie
felii de pâine prăjită
mărar, pentru decor
Mod de preparare
Mixezi icrele într-un blender sau cu mixerul împreună cu felia de pâine stoarsă, cu zeama de lămâie și cu uleiul turnat treptat, ca la maioneză, până obții o cremă fină. Potrivești de gust cu puțin piper alb, pentru o notă ușor picantă.
Pe fiecare felie de pâine prăjită, pui câte o linguriță de icre. Poți folosi și un poș pentru un aspect decorativ. Așezi deasupra o felie subțire de lămâie și decorezi cu frunze de mărar.