Canapeuri cu pastă de icre

Canapeurile cu pastă de icre sunt nelipsite de pe platourile festive, fiind apreciate pentru gustul fin și aspectul rafinat.

canapeuri cu pasta de icre jpg

Ingrediente

150 g icre

1 lingură zeamă de lămâie

1 felie de pâine albă, înmuiată în apă și stoarsă

400 ml ulei

piper alb

felii subțiri de lămâie

felii de pâine prăjită

mărar, pentru decor

Mod de preparare

Mixezi icrele într-un blender sau cu mixerul împreună cu felia de pâine stoarsă, cu zeama de lămâie și cu uleiul turnat treptat, ca la maioneză, până obții o cremă fină. Potrivești de gust cu puțin piper alb, pentru o notă ușor picantă.

Pe fiecare felie de pâine prăjită, pui câte o linguriță de icre. Poți folosi și un poș pentru un aspect decorativ. Așezi deasupra o felie subțire de lămâie și decorezi cu frunze de mărar.