Căpşuni cu frişcă şi biscuiţi de casă

capsuni cu frisca si biscuiti de casa jpeg

Ce poate fi mai delicios decât un desert care combină aromatele căpşuni cu delicioşii biscuiţi făcuţi în casă? Iar dacă mai pui şi frişcă în această ecuaţie, ai găsit reţeta succesului pentru a obţine un desert care să îl cucerească până şi pe cel mai mare critic din familia ta.

Ingrediente

500 g căpşuni spălate, fără codiţe tăiate felii 1-2 linguri zahăr pudră coaja de la 1 lămâie

Pentru biscuiţii de casă

1 cană de făină

1 linguriţă praf de copt

¼ linguriţă bicarbonat de sodiu

1 lingură zahăr

¼ linguriţă sare

180 g smântână (cu 40% grăsime)

Pentru cremă

240 g smântână pentru frişcă (cu 40% grăsime)

1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare

Combini căpşunile cu zahărul şi coaja de lămâie. Le laşi deoparte, ca să se combine aromele, şi le laşi astfel la frigider cel puţin 1 oră sau peste noapte.

Pentru biscuiţii fragezi, încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Cerni făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul şi sarea într-un vas. Adaugi smântâna şi amesteci până la omogenizare. Compoziţia pe care o obţii va fi foarte consistentă şi groasă. Formezi doi biscuiţi rotunzi mari sau patru mai mici (tot rotunzi) într-o tavă neunsă şi îi dai la cuptor 15-20 de minute, până se rumenesc. Îi scoţi din cuptor şi îi laşi să se răcească.

Pentru cremă, combini smântâna pentru frişcă şi zahărul şi mixezi cu un mixer electric, la viteză mare, până obţii o spumă tare, aproximativ 5-7 minute.

Pentru a asambla desertul, aşezi un biscuit la bază, un strat de căşuni în mijloc, urmat de un biscuite, apoi iar un strat de căpşuni şi la final, frişcă bătută. Serveşti imediat.

Sursa + foto: selfproclaimedfoodie.com

selfproclaimedfoodie.com