Cârnăciori în foitaj

carnaciori in foitaj jpeg

Ademeneşte-ţi invitaţii cu acest aperitiv delicios care poate fi servit chiat cu un pahar de şampanie!

Cârnăciori în foitaj (8 porţii)

Pentru aluatul fraged 300 g făină 1 gălbenuş 1/2 linguriţă de sare 150 g unt apă călduţă

300 g cârnăciori picanţi

1 gălbenuş

4 linguri lapte

2 linguri parmezan ras (opţional)

Cum se prepară

Într-un castron, se amestecă făina şi sarea, se adaugă untul tăiat bucăţi, gălbenuşul şi se frământă până se obţine un aluat. Se adaugă treptat apă călduţă şi se frământă în continuare până se uniformizează aluatul şi devine maleabil. Se înfăşoară în folie alimentară şi se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie în fâşii cu lăţimea de 1,5 cm şi se înfăşoară în jurul cârnăciorilor, în spirală, plecând de la un capăt al cârnăciorului şi suprapunând puţin straturile pentru a nu lăsa loc liber între ele. Dacă sunt cârnaţii mai lungi, se taie bucăţi. Cârnăciorii ­împachetaţi cu aluat se aşază ­într-o tavă, se ung deasupra cu gălbenuşul bătut cu lapte, se presară cu parmezan ras şi se introduc în cuptorul bine încălzit pentru 20-30 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg