Cârnăciori în foitaj
Ademeneşte-ţi invitaţii cu acest aperitiv delicios care poate fi servit chiat cu un pahar de şampanie!
Cârnăciori în foitaj (8 porţii)
Pentru aluatul fraged 300 g făină 1 gălbenuş 1/2 linguriţă de sare 150 g unt apă călduţă
300 g cârnăciori picanţi
1 gălbenuş
4 linguri lapte
2 linguri parmezan ras (opţional)
Cum se prepară
Într-un castron, se amestecă făina şi sarea, se adaugă untul tăiat bucăţi, gălbenuşul şi se frământă până se obţine un aluat. Se adaugă treptat apă călduţă şi se frământă în continuare până se uniformizează aluatul şi devine maleabil. Se înfăşoară în folie alimentară şi se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie în fâşii cu lăţimea de 1,5 cm şi se înfăşoară în jurul cârnăciorilor, în spirală, plecând de la un capăt al cârnăciorului şi suprapunând puţin straturile pentru a nu lăsa loc liber între ele. Dacă sunt cârnaţii mai lungi, se taie bucăţi. Cârnăciorii împachetaţi cu aluat se aşază într-o tavă, se ung deasupra cu gălbenuşul bătut cu lapte, se presară cu parmezan ras şi se introduc în cuptorul bine încălzit pentru 20-30 de minute.