Cârnaţi de porc cu roşii cherry la cuptor – Reţeta delicioasă a lui Jamie Oliver

Carnati de porc cu rosii cherry la cuptor jpeg

Nu te sfii să foloseşti cât mai multe ierburi aromatice pentru această reţetă. Combinaţia dintre cârnaţi şi sosul de tomate îţi vor încânta toate simţurile, iar mâncarea ta va fi delicioasă. Chiar Jamie Oliver ne recomandă această reţetă foarte simplă. Încearcă şi tu!

Cârnaţi de porc cu roşii cherry la cuptor – Ingrediente

2 kg roşii cherry coapte (de diverse culori, dacă găseşti) 2 crenguţe cimbru proaspăt 2 crenguţe rozmarin proaspăt 2-3 foi de dafin 1 lingură oregano uscat 3 căţei de usturoi, curăţat şi tocat 12 cârnaţi groşi de porc, proaspeţi şi mici ulei de măsline extravirgin oţet balsamic sare grunjoasă piper negru măcinat

Cârnaţi de porc cu roşii cherry la cuptor – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 190 de grade Celsius. Alegi o tavă de copt suficient de încăpătoare pentru toate ingredientele. Pui toate roşiile cherry, crenguţele de rozmarin şi de cimbru, dafinul, oregano, usturoiul şi cârnaţii de porc. Stropeşti ingredientele cu cantităţi generoase de ulei de măsline şi de oţet balsamic, apoi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Amesteci ingredientele în tavă, aşezi cârnaţii la suprafaţă şi dai tava la cuptorul încins, 30 de minute. După acest interval, agiţi un pic tava şi întorci cârnaţii pe partea cealaltă. Dai tava la cuptor încă 15-30 de minute, în funcţie de cât de rumeniţi vrei să fie cârnaţii. Odată ce s-au făcut, vei obţine un sos de roşii gustos.

Dacă sosul este cam subţire, scoţi cârnaţii din tavă şi o pui pe aragaz, ca să fierbi sosul până ajunge la consistenţa dorită (în caz că vrei un sos mai gros). Când e gata, aşezi din nou cârnaţii în tavă. Mai pui sare şi piper, dacă este nevoie, şi serveşti o porţie de cârnaţi cu sos de roşii, alături de o bucată de pâine de calitate sau alături de piure de cartofi, orez sau mămăligă.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com