Cea mai gustoasă tartă cu zmeură

tarta cu zmeura jpeg

Aţi preparat vreodată tartă cu zmeură? Recunosc cinstit că am preparat de curând cea mai gustoasă tartă cu zmeură şi aş vrea să împart cu voi secretele acesteia. Nu e nimic complicat. Ba mai mult, dacă vrei această reţetă şi mai simplă decât este deja, poţi folosi aluat foitaj cumpărat din magazin.

Cea mai gustoasă tartă cu zmeură - Ingrediente

Pentru aluat 2căni făină 1/2 lingură zahăr sare 1/2 cană unt, foarte rece 1/4 cană apă 1/2 lingură oţet 1 ou

Pentru umplutură

5 căni zmeură

¾ cană zahăr

⅓ cană făină

1 lingură zeamă de lămâie

1 praf nucşoară

1 ou

1 lingură apă

Cea mai gustoasă tartă cu zmeură - Mod de preparare

Pentru aluat, într-un bol mare, amesteci făina, zahărul şi sare. Dă untul pe răzătoare sau fărâmiţează-l apoi amestecă-l cu făina, până când obţii o compoziţie sfărâmicioasă.

Într-un vas mic, amesteci apa, oţetul şi oul. Toarnă totul peste amestecul de făină şi amestecă uşor până se omogenizează. Cu mâinile date prin făină, împarte aluatul în 2 bucăţi şi întinde-le în foi.

Încinge cuptorul. Într-un vas mare, amesteci cu grijă zmeura, zahărul, făina, zeama de lămâie şi nucşoara. Dai deoparte. Întinde o foaie în tava de tartă tapetată. Înţeapă cu o furculiţă din loc în loc. Aşază umplutura în tavă. Umezeşte marginea aluatului cu puţină apă. Aşază deasupra cealaltă foaie de aluat întreagă sau tăiată fâşii. dacă o pui întreagă, fă câteva crestături pentru a elibera aerul.

Amestecă oul cu apa şi unge pe deasupra. Presară puţin zahăr. Lasă la cuptor 15 minute la foc iute, apoi încă 30 de minute la foc mediu sau până se rumeneşte. Las-o să se răcească de tot înainte de a o felia.

sursa: http://bakeeatrepeat.ca/

Tartă cu brânză şi afine

Tartă cu brânză şi afine

Tartă cu brânză şi zmeură

Tartă cu brânză şi zmeură

Tartă cu mere fără zahăr

Tartă cu mere fără zahăr