Ceapă umplută

Folosim deseori ceapa la prepararea diverselor mâncăruri, dar ce spuneţi ca ea să constituie principalul fel de mâncare? Garantăm că rezultatele vor fi delicioase.
Ingrediente:
8 cepe mari 2 linguri de ulei
Pentru umplutură:
250 g carne tocată
200 g ciuperci
2 linguri orez cu bobul lung
1 ou
3 linguri de ulei
½ lămâie
1 căţel de usturoi
pătrunjel verde
tarhon
cimbru
sare
piper
Pentru garnitură:
4-5 ciuperci întregi fripte pe grătar
pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi cepele, le opăreşti un minut în apă clocotită, le tai un căpăcel şi scoţi cu atenţie miezul (pe care îl păstrezi), folosind o linguriţă. Ai grijă să nu străpungi foile exterioare ale cepei, pentru ca umplutura să nu iasă în timpul preparării. Într-o cratiţă pui uleiul, carnea tocată, ciupercile tăiate mărunt, adaugi miezul tocat al cepei, orezul opărit separat şi le căleşti împreună până scade zeama şi începe totul să se rumenească.
Tragi cratiţa de pe foc şi laşi compoziţia să se răcească. Adaugi oul bătut uşor, usturoiul zdrobit şi restul condimentelor, după gust. Amesteci şi umpli cepele cu această compoziţie. Le pui într-o tavă unsă cu ulei, adaugi câteva linguri de apă caldă şi dai la cuptor pentru 20 de minute. Le aduci calde cu garnitură de ciuperci întregi, fripte la grătar.