Cele mai bune clătite cu lapte bătut

Cele mai bune clatite cu lapte batut jpeg

Aceste clătite uşoare şi pufoase sunt cele mai bune pe care le vei mânca. Desertul are un uşor gust de lapte, dar se simte savoarea untului. Poţi servi aceste clătite cu lapte bătut cu sirop de arţar, cu miere, un pic de unt şi căpşuni proaspete sau o dulceaţă după pofta inimii tale.

Clătite cu lapte bătut - Ingrediente

135 g făină (plus alte 2 linguri) 1 linguriţă bicarbonat de sodiu ½ linguriţă praf de copt 1 praf de sare ½ lingură unt nesărat, topit 1 ou 1 linguriţă şi ½ esenţă de vanilie 120 ml lapte bătut degresat, la temperatura camerei 1 linguriţă sirop de arţar sau miere 60 g iaurt grecesc fără grăsimi

Clătite cu lapte bătut - Mod de preparare

Amesteci făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea într-un bol mediu. Într-un bol separat, amesteci untul, oul şi esenţa de vanilie. Încorporezi laptele bătut şi siropul de arţar sau mierea. Amesteci în compoziţie iaurtul până la omogenizare. Adaugi amestecul de făină şi amesteci până se încorporează bine.

Ungi cu puţin ulei o tigaie mare, antiaderentă, şi o încingi la foc mic. Folosind 2 linguri de aluat pentru fiecare clătită, torni o cantitate în tigaia încinsă şi întinzi aluatul bine în tigaie, până capătă o formă rotundă. Laşi clătitele să se coacă 2-3 minute sau până se rumenesc uşor.

Strecori o spatulă dedesubt şi întorci clătita. În continuare, o pregăteşti pe partea cealaltă şi o laşi în tigaie încă 1-2 minute, până capătă o culoare maro-aurie pe ambele părţi. Serveşti aceste clătite cu lapte bătut cât sunt calde încă.

PONT: trebuie neapărat să foloseşti lapte bătut în această reţetă, deoarece acesta este mult mai acid decât laptele dulce şi trebuie să interacţioneze cu bicarbonatul de sodiu şi cu praful de copt.

Sursa + foto: amyshealthybaking.com

Clătite umplute cu legume la cuptor FOTO

Clătite umplute cu legume la cuptor FOTO

Clătite umplute cu carne FOTO

Clătite umplute cu carne FOTO

Tartă din clătite, cu brânză şi caise

Tartă din clătite, cu brânză şi caise

Clătite cu dovlecei (vitamina C)

Clătite cu dovlecei (vitamina C)