Cele mai bune cornuri cu gem de afine şi cremă de brânză

cornuri cu gem de afine si crema de branza jpeg

Nu ştim cu ce desert v-aţi răsfăţat în weekendul care a trecut, dar ştim cu ce desert o să vă răsfăţaţi în weekendul care urmează. Nu credeţi? Iată reţeta pentru cele mai bune cornuri cu gem de afine şi cremă de brânză. Evident, poţi înlocui gemul de afine cu orice alt gem îţi este pe plac.

Cele mai bune cornuri cu gem de afine şi cremă de brânză - Ingrediente (8 cornuri)

125 g cremă de brânză, la temperatura camerei 2 linguri gem de afine ⅔ cană + 2 linguri zahăr pudră + 1 lingură 1 lingură făină sare 1 linguriţă esenţă de migdale aluat de plăcintă 1 ou, bătut cu 1 linguriţă de apă 1 lingură zahăr 2 linguri lapte

Cele mai bune cornuri cu gem de afine şi cremă de brânză - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţină grăsime şi o dai deoparte.

Într-un vas, mixezi crema de brânză, gemul de afine, 2 linguri de zahăr pudră, făina, sare şi jumătate de linguriţă de esenţă de migdale. Mixezi până se omogenizează, cam 30 de secunde. Dai deoparte.

Tai aluatul în 8 bucăţi egale şi le întinzi pe o suprafaţă de lucru. Ia câte o lingură din amestecul de cremă de brânză cu gem şi pune în mijlocul fiecărei bucăţi de aluat. Rulezi şi „sigilezi“ bine la capete. Transferi cornurile în tava pregătită şi le ungi cu ou. Presari lingura de zahăr pudră şi bagi la cuptor pentru 13-15 minute, sau până se rumenesc. Scoate-le şi lasă-le să se răcească.

Cât se rpcesc, prepari glazura. Într-un vas mediu, amesteci restul de zahăr pudră, restul de esenţă de migdale şi laptele. Mixezi bine. Mai potriveşti de sare, dacă ţi se pare prea dulce. Toarnă peste fiecare corn şi serveşti imediat.

sursa: http://www.pinkwhen.com/