Cele mai simple gogoşi FOTO
Dacă vrei să te răsfeţi cu ceva dulce în acest sfârşit de săptămână, trebuie să încerci cele mai simple gogoşi, minunate şi extrem de aromate. Le poţi servi alături de un ceai sau de o cafea.
Cele mai simple gogoşi - Ingrediente
300 g zahăr tos 2 linguriţe scorţişoară pudră 1 linguriţă ghimbir pudră 1 linguriţă cardamom pudră ½ linguriţă ienibahar pudră 125 g făină 1 linguriţă praf de copt ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu ½ linguriţă sare 8 linguri unt topit şi uşor răcit 1 ou 60 g smântână grasă 60 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie
Cele mai simple gogoşi - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi o tavă de mini-brioşe cu puţin ulei, apoi o dai deoparte. Amesteci într-un castron zahărul tos, scorţişoara, ghimbirul, cardamomul, iebibaharul şi laşi deoparte compoziţia.
Amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea într-un bol mediu. Îl laşi deoparte. Amesteci 3 linguri de unt topit, oul şi o treime din compoziţia de zahăr şi condimente (restul este pentru pudrarea gogoşilor), smântâna, laptele şi esenţa de vanilie, până la omogenizare.
Torni ingredientele lichide peste ingredientele uscate şi omogenizezi, dar ai grijă să nu le amesteci prea tare. Obţii un aluat gros, pe care îl torni în formele de mini-brioşe sau formele de gogoşi. Umpli fiecare formă doar pe trei sferturi. Ai nevoie doar de câteva linguriţe de aluat pentru fiecare gogoşică.
Dai tava la cuptor 9-10 minute, până când gogoşile se rumenesc pe margini. Când sunt gata, le muţi pe un grătar metalic, pe hârtie de copt. Le laşi să se răcească suficient, ca să le poţi manevra.
Topeşti din nou restul de unt dacă s-a întărit. Scufunzi gogoşile în untul topit, apoi le tăvăleşti prin combinaţia de zahăr şi condimente, acoperindu-le uniform. Serveşti imediat aceste gogoşi delicioase. Dacă ţi-au rămas, le acoperi bine şi le poţi păstra la temperatura camerei cel mult 2 zile.
Sursa + foto: sallysbakingaddiction.com
Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac
Cele mai bune gogoşi cu nuci şi mac
Cele mai bune gogoşi mexicane Churros FOTO