Chec cu iaurt şi zmeură, un răsfăţ dulce
Din ingrediente pe care le ai în dulap şi un pahar cu zmeură poţi prepara cel mai aromat chec al verii. Încearcă reţeta şi spune-ne cum a ieşit!
De ce ai nevoie pentru chec
Pentru glazură
125 g zmeură
2 linguri zahăr
Pentru chec
250 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
220 g unt
200 g zahăr
3 ouă
120 g iaurt
coaja de la 1 lămâie
Cum se prepară checul
Pentru glazură, pui zmeura cu zahărul într-o cratiţă, pe foc mic, şi amesteci până când capătă consistenţa unui gem. Dai deoparte şi laşi la răcorit.
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini făina cu praful de copt şi sarea. Mixezi untul până când capătă o consistenţă cremoasă, adaugi zahărul, omogenizezi, apoi încorporezi treptat ouăle, iaurtul, coaja de lămâie şi, la final, făina.
Pui jumătate din compoziţie în tavă, pui jumătate din zmeură, torni restul de compoziţie şi întinzi restul de zmeură. Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.