Chec cu pere poşate
Turta dulce este la mare căutare în această perioadă. Atunci ce ai spune dacă ai prepara un chec cu gust de turtă dulce şi din care nu lipsesc perele poşate? Abia aştepţi să-l prepari, nu-i aşa?
De ce ai nevoie pentru chec cu pere poşate
Pentru pere poşate
3 pere
750 ml vin alb
200 ml apă
100 g zahăr brun
coajă de portocală
2 batoane scorţişoară
Pentru chec
12 linguri unt
200 g zahăr brun
3 ouă
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 linguri ghimbir proaspăt, ras
500 g făină
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 praf de sare
200 g iaurt gras
Cureţi perele şi le pui în vin. Adaugi restul ingredientelor şi aşezi vasul pe foc. Laşi perele să fiarbă 20-30 de minute. Ai grijă să nu devină prea moi! Le scoţi şi le laşi la răcorit.
Pentru chec, freci untul cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, esenţa de vanilie şi omogenizezi. Adaugi ghimbirul, făina, scorţişoara, praful de copt, sarea şi iaurtul. După ce s-au omogenizat ingredinetele, torni blatul într-o tavă tapetată. Aşezi perele cu codiţa în sus, având grijă să fie bine acoperite de compoziţie.
Dai checul la cuptor până când trece testul scobitorii.