Cheesecake cu caramel sărat
Cheescake-ul sau prăjitura cu brânza este unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume. Însă cu siguranţă nu ai încercat-o cu caramel sărat.
Ai nevoie de
Pentru prăjitură
¼ cană unt topit
¾ cană biscuiţi digestivi
¼ cană făină
2 linguri zahăr
400 g cremă de brânză
2/3 cană zahăr
4 ouă
1 lingură lapte
1 lingură esenţă de vanilie
Pentru caramel
250 g zahăr brun
4 linguri unt
1 lingură esenţă de vanilie
1 linguriţă sare
Mărunţeşte biscuiţii şi amestecă-i cu untul topit şi cele 2 linguri de zahăr. Pune compoziţia într-o tavă cu pereţii detaşabili şi preseaz-o bine. Dă blatul la cuptor până devine uşor arămiu.
Amestecă bine brânza cu zahărul, ouăle, laptele şi vanilia. Pune umplutura peste blat şi dă-o la cuptor pentru 30 de minute. Scoate-o şi las-o să se răcească.
Într-o cratiţă topeşte zahărul împreună cu untul, esenţa de vanilie şi sarea. Toarnă-l peste prăjitură.