Cheesecake cu sos caramel
Cum merele sunt fructele vedetă ale toamnei, ar fi păcat să nu prepari din ele prăjituri savuroase.
Ai nevoie de
2 căni şi jumătate biscuiţi graham pisaţi
½ cană unt topit
3 cutii cremă de brânză
1 cană zahăr
3 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
¾ cană caramel
1 măr descojit şi tăiat felii
1 lingură unt
¼ cană nuci mărinţite
Amestecă biscuiţii cu untul topit. Pune într-o formă rotudă cu fund detaşabil hârtie de copt şi aşază biscuiţii presând uşor. Bate într-un vas crema de brânză cu zahărul. Adaugă ouăle unul câte unul, esenţa de vanilie şi o jumătate de cană de caramel. Pune crema de brânză peste biscuiţi şi dă tava la cuptor pentru 40 de minute. Las-o să se răcească.
Înainte să serveşti prepară sosul. Topeşte lingura de unt, adaugă merele şi nucile. După ce au fiert 5 minute, adaugă restul de caramel şi mai lasă pe foc 15 minute. Pune sosul peste prăjitură şi întinde-l.
Sursa foto http://www.chocolatemoosey.com