Cheesecake cu sos caramel

Caramel Apple Pecan Cheesecake 8640 jpeg

Cum merele sunt fructele vedetă ale toamnei, ar fi păcat să nu prepari din ele prăjituri savuroase.

Ai nevoie de

2 căni şi jumătate biscuiţi graham pisaţi

½ cană unt topit

3 cutii cremă de brânză

1 cană zahăr

3 ouă

1 lingură esenţă de vanilie

¾ cană caramel

1 măr descojit şi tăiat felii

1 lingură unt

¼ cană nuci mărinţite

Amestecă biscuiţii cu untul topit. Pune într-o formă rotudă cu fund detaşabil hârtie de copt şi aşază biscuiţii presând uşor. Bate într-un vas crema de brânză cu zahărul. Adaugă ouăle unul câte unul, esenţa de vanilie şi o jumătate de cană de caramel. Pune crema de brânză peste biscuiţi şi dă tava la cuptor pentru 40 de minute. Las-o să se răcească.

Înainte să serveşti prepară sosul. Topeşte lingura de unt, adaugă merele şi nucile. După ce au fiert 5 minute, adaugă restul de caramel şi mai lasă pe foc 15 minute. Pune sosul peste prăjitură şi întinde-l.

Sursa foto http://www.chocolatemoosey.com

http://www.chocolatemoosey.com