Cheesecake cu zmeură şi caise

cheesecake jpeg

Fie că vrei să pregăteşti un desert delicios pentru o ocazie specială sau pur şi simplu vrei să le faci o mică bucurie celor dragi, reţeta de cheesecake cu zmeură şi caise este exact ceea ce ai nevoie, pentru a te bucura de o prăjitură inedită, de vară!

Ingrediente

Pentru blat

60 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 3 ouă 65 g zahăr 2 linguri zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 picături esenţă de lămâie 3 linguri unt, topit

Pentru crema de brânză

900 g cremă de brânză

330 g zahăr

30 g amidon de porumb

1 lingură esenţă de vanilie

2 ouă

180 g smântână pentru frişcă

gem de caise

300 g zmeură

frişcă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Într-un bol, amesteci făina, praful de copt şi sarea. Separat, baţi gălbenuşurile  cu un mixer, la viteză mare, aproximativ 3 minute. Adaugi treptat 65 g zahăr şi mixezi în continuare încă 5 minute. Combini cu esenţa de vanilie şi lămâie. Încorporezi compoziţia cu făină şi untul. Într-un alt vas, baţi albuşurile spumă. Adaugi treptat cele 2 linguri de zahăr. Încorporezi albuşurile în aluat. Îl torni într-o tavă rotundă pentru prăjituri cu pereţi detaşabili şi dai la cuptor 10 minute, apoi laşi la răcit în tavă.

Pentru cremă, amesteci într-un bol 230 g brânza, 60 g zahăr şi amidonul de porumb. Mixezi la viteză mică, aproximativ 3 minute, apoi combini cu restul de brânză. Măreşti viteza mixerului, apoi încorporezi restul de zahăr şi esenţa de vanilie. Amesteci cu ouăle, pe rând, apoi cu smântâna, până obţii o compoziţie omogenă. Torni crema de brânză, uniform, peste blat. Aşezi tava într-o altă tavă mai mare, umplută până atinge un nivel de 2-3 cm cu apă fierbinte. Dai la copt, 1 oră. Răceşti prăjitura pe un grătar 1 oră. Acoperi cu o folie de plastic şi dai la rece 4 ore.

Decorezi cu un strat de gem de caise, întins uniform peste prăjitură, zmeura spălată şi uscată şi frişcă, după imaginaţie.

Sursa http://www.jamhands.net