Cheesecake „Red Velvet“ („catifea roşie“)

Cheesecake catifea rosie jpeg

După ce vei încerca această reţetă de cheesecake, te vei convinge de calităţile acestui desert uimitor de simplu.

Ingrediente

Pentru crustă 17 biscuiţi oreo, zdrobiţi cât mai fin 60 g unt topit 1 lingură de zahăr alb

230 g cremă de brânză, la temperatura camerei

300 g zahăr alb

4 ouă, uşor bătute

3 linguri pudră de cacao neîndulcită

240 ml smântână

120 ml lapte bătut

2 linguriţe esenţă vanilie

1 linguriţă oţet alb

60 ml colorant alimentar

90 g cremă de brânză

60 g unt, la temperatura camerei

2 căni de zahăr pudră, cernut

1 linguriţă esenţă vanilie

frunze proaspete de mentă, pentru ornat

folie de aluminiu

Prepari crusta. Amesteci biscuiţii oreo sfărâmiţaţi, untul topit şi zahărul. Apeşi şi presezi bine amestecul acesta pe fundul unei tăvi pentru copt cu pereţi detaşabili.

Preîncălzeşti cuptorul la 160 de grade Celsius. Pregăteşti baie de apă (bain marie): umpli o tavă mare şi adâncă (suficient de mare pentru ca tava de copt cu pereţi detaşabili să intre în ea), cu un strat de apă de aproximativ 2,5 cm. O pui în cuptor şi o laşi să se încălzească o dată cu cuptorul.

Pregăteşti umplutura. Baţi crema de brânză şi zahărul cu un mixer electric, la o viteză mică spre medie, preţ de 1 minut. Adaugi ouăle şi restul ingredientelor pentru cheesecake, amesteci la viteză mică până când s-au încorporat toate pe deplin. Torni aluatul în crusta preparată.

Iei două foi mari de aluminiu şi le pui una peste cealaltă, în straturi. Pui tava de copt cu pereţi detaşabili peste folia de aluminiu şi strângi uşurel folia în jurul tăvii şi pe pereţi. Te asiguri că nu există găuri sau zone rupte şi că folia de aluminiu înconjoară bine tava şi prăjitura. Cu atenţie, pui acum tava protejată de folie în baia de apă, în cuptorul încălzit anterior.

Dai tava la copt timp de 10 minute. Reduci temperatura la 140 de grade Celsius. Laşi prăjitura la copt alte 75 de minute sau până când vezi că zona centrală este tare. Opreşti cuptorul. Laşi cheesecake-ul sp stea în cuptor alte 30 de minute. Scoţi apoi prăjitura din cuptor.

Scoţi cu grijă cheesecake-ul din baia de apă şi îl pui pe un grătar. Treci un cuţit subţire în jurul marginilor blatului. Laşi cheesecake-ul câteva ore, să se răcească, pe un grătar din metal sau până când prăjitura se apropie de temperatura camerei. Acoperi şi laşi să se răcească cel puţin 8 ore sau peste noapte. Apoi îndepărtezi pereţii tăvii pentru copt în care se află cheesecake-ul.

Prepari glazura. Baţi crema de brânză şi untul, cu un mixer electric, la viteză medie, până când se omogenizează. Treptat, adaugi zahăr şi esenţa de vanilie, amesteci din nou cu mixerul până se încorporează. Aplici glazura în mod egal pe toată suprafaţa cheesecake-ului. Decorezi după bunul plac, cu câteva frunze de mentă.

Sursa: recipegirl.com