Chiftele de miel

chiftele de miel jpeg

De ce ingrediente mai ai nevoie de pentru aceste delicioase chiftele de miel, în afară de carne proaspătă? Verdeaţă, usturoi şi poţi adăuga chiar şi puţin tarhon. În Franţa, tarhonul intră în compoziţia faimoaselor „Herbes de Pro­vence“. În ţările europene, e folosit pentru a da aromă deosebită uleiului de măsline sau uleiului pentru salate, fiind lăsat la macerat în sticla cu lichid. La noi, e utilizat mai ales în ciorba ardelenească de porc, pentru a condimenta fripturile din carne de oaie, porc sau vită şi pentru a asezona iahnia de fasole.

Chiftele de miel - Ingrediente (1 tavă)

15 ouă fierte 1 ou crud 1 kg carne de miel tocată 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură ulei 1 ceapă tocată 2 căni frunze spanac tocat ½ cană iaurt ¼ cană pesmet 1 mână pătrunjel tocat sare piper

Chiftele de miel - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi cu puţin ulei o foaie de copt pe care o aşezi într-o tavă. Pui toate ingredientele într-un bol, mai puţin ouăle fierte curăţate de coajă, şi le amesteci. Apoi, cu mâna umedă, formezi chiftele, în jurul fiecărui ou fiert, îmbrăcându-l, şi le aşezi pe foaia de copt. Laşi chiftelele la cuptor până se pătrunde carnea. Serveşti aceste chiftele de miel calde, cu garnitură de legume.