Chiftele italiene

chiftelute italiene jpeg

Bucătăria italiană ne încântă astăzi cu o porţie delicioasă de chifteluţe italiene. Încearcă şi tu!

Ingrediente:

1 kg de carne tocată amestec 2 sferturi de cană de lapte 3 felii de pâine(fără coajă) un sfert de cană de parmezan 2 ouă 2 linguri de sare o lingură de pătrunjel tocat 2 linguriţe de piper o linguriţă de oregano 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi o cană de făină un sfert de cană de ulei de măsline 2 căni şi jumătate de sos de tomate

Pentru sos:

2 linguri de ulei de măsline sferturi de cană de ceapă tocată

3 sferturi de cană de morcovi tocaţi

3 sferturi de cană de ţelină tocată

2 linguri de pătrunjel tocat

un căţel de usturoi zdrobit

4-5 roşii zdrobite

o jumătate de linguriţă de busuioc tocat

o linguriţă de pastă de tomate

sare

piper

Mod de preparare:

Preparăm întâi sosul pentru chiftele. Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie pe foc mediu. Adăugaţi ceapa, morcovii, pătrunjelul şi ţelina. Amestecaţi şi lăsaţi recipientul pe foc cu capacul pus, circa 20 de minute, până când legumele devin moi. Adăugaţi usturoiul şi măriţi focul, apoi roşiile, sosul de tomate şi busuiocul. Asezonaţi cu sare şi piper şi lăsaţi-l la fiert circa 30 de minute. Luaţi amestecul din tigaie şi amestecaţi-l într-un blender.

Încălziţi laptele. Amestecaţi în el pâinea, până când obţineţi o pastă pe care o veţi pune deoparte. Într-un bol mare, amestecaţi cu mâinile carnea de porc parmezanul, ouăle, sarea, pătrunjelul, oregano, piperul, usturoiul şi pasta cu pâine. Formaţi chiftelele, încingeţi ulei într-o tigaie şi puneţi-le la prăjit. Apoi, turnaţi sosul într-o oală împreună cu chiftelele şi lăsaţi-l pe foc timp de 20 de minute. Garnisiţi la sfârşit cu pătrunjel tocat.

Sursa: simplyrecipes.com