Chifteluţe din piure de cartofi cu brânză

chiftelute din piure de cartofi cu branza jpeg

Preparăm deseori piure de cartofi să-l mâncăm alături de o friptură sau de nişte chiftele. Dar cum ar fi, ca de data aceasta, să preparăm nişte chifteluţe din piure de cartofi cu brânză.

Chifteluţe din piure de cartofi cu brânză - Ingrediente (16 chifteluţe)

2 căni piure rece ¼ cană ceapă verde tocată mărunt 16 cuburi de brânză care se topeşte repede 2 ouă bătute ⅓ cană făină 1 cană pesmet ulei pentru prăjit sare piper

Chifteluţe din piure de cartofi cu brânză - Mod de preparare

Amesteci ceapa verde cu piureul de cartofi. Adaugi sare şi piper după gust, dar numai dacă piureul nu este deja asezonat. Iei cu o lingură din piureul de cartofi şi aşezi în mijloc câte un cub de brânză. Înfăşori piureul în jurul bucăţii de brânză şi formezi o bilă. Repeţi operaţiunea cu restul de cartofi şi brânză.

Dă fiecare bilă prin făină, apoi prin ouă, şi în final prin pesmet până când se acoperă bine de tot. Repeţi operaţiunea cu toate chifteluţele. Le aşezi pe toate în frigider pentru o oră, ca să se întărească.

Toarnă suficient ulei într-un cratiţă sau tigaie. Lasă să se încingă uleiul, apoi scoate chifteluţele din frigider şi pune câteva, pe rând, în uleiul încins. Prăjeşte-le până devin arămii, timp de 4 minute. Serveşti cu ce garnitură sau sos vrei.

sursa: http://tiphero.com/