Chifteluţe greceşti
Ingredientele mediteraneene oferă acestor chifteluţe un gust aparte. Le puteţi servi atunci când vin rudele în vizită.
Ingrediente:
Pentru sos:
o cană de iaurt grecesc un castravete mediu dat prin răzătoare 3 linguri de frunze de mentă tocate o linguriţă de coajă de lămâie rasă 2 linguriţe de coajă de lămâie sare piper negru măcinat
Pentru chifteluţe:
1 kg de carne tocată amestec
3 sferturi de cană de brânză feta fărâmiţată
o lingură de oregano
un sfert de linguriţă de ardei iute tocat sau pudră de ardei iute
ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecaţi iaurtul, castravetele, menta, coaja şi zeama de lămâie, şi 3 sferturi de linguriţă de sare. Asezonaţi cu piper. În alt recipient, amestecaţi carnea, brânza feta, oregano şi ardeiul iute. Din această compoziţie, formaţi chifteluţele. Ungeţi o tigaie cu ulei şi prăjiţi chiftelele, aproximativ 8 minute.
Serviţi-le alături de sos.
Sursa: marthastewart.com