Chilli cu carne
Un fel de mâncare mexican, tot mai des întâlnit în bucătăriile noastre.
Ingrediente 500 g carne de viţel 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 morcovi 2 ardei roşii 2 linguri de ulei 1 linguriţă de boia iute 1 linguriţă de chimen sare piper 400 g fasole roşie de la conservă 200 g porumb de la conservă 400 g roşii tocate 1-2 linguri de oţet balsamic frunze de coriandru pentru decor
Mod de preparare
Cureţi, speli şi toci legumele. Pui pe foc o cratiţă, torni 2 linguri de ulei, adaugi legumele, sarea, piperul, boiaua iute şi laşi la călit până când ceapa devine sticloasă.
Adaugi fasolea roşie, boabele de porumb, chimenul şi roşiile. Laşi să dea în câteva clocote şi pui carnea tăiată bucăţi, torni oţetul şi potriveşti de sare şi piper. După ce clocoteşte de câteva ori dai focul mic. Ţii la fiert aproximativ o oră şi jumătate, două. Dacă seacă sosul, mai poţi turna apă fierbinte. În momentul servirii, poţi decora, dacă vrei, cu frunze de pătrunjel.