Chou-uri aperitiv

Chou-urile aperitiv sunt mici gogoși, perfecte pentru umpluturi sărate, ideale la petreceri sau ca aperitiv elegant. Sunt ușor de personalizat și foarte delicioase!

choux aperitiv jpg

Ingrediente

Pentru aluat:

150 g făină

60 g unt

4 ouă

250 ml apă

sare

piper

nucșoară

Pentru umplutură:

400 g cremă de brânză

2 fire ceapă verde

100 g somon afumat

zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pentru umplutură, amesteci crema de brânză cu ceapa tocată fin și o lași la rece. Tai somonul feliuțe, îl stropești cu zeamă de lămâie și îl ții la rece.

Pentru aluat, așezi pe foc o crăticioară cu apă și adaugi untul. Amesteci să se topească, apoi adaugi făina în ploaie.

Amesteci până se omogenizează aluatul și dai de pe foc. Lași să se răcească și încorporezi ouăle, unul câte unul, mixând după fiecare. Potrivești gustul de sare, piper și nucșoară.

Pui aluatul într-un poș și formezi cho-u rile pe o tavă de cuptor în care ai întins hârtie de copt. Le dai la cuptorul încins până se rumenesc frumos. Le lași la răcit, apoi le tai căpăcelele.

Umpli chou-urile cu crema de brânză și așezi peste ea bucățele de somon, apoi le acoperi cu căpăcelele.