Clătite cu creveţi

clatite cu creveti jpeg

Pentru ocazii speciale e nevoie de un meniu special, care nu poate debuta decât cu un aperitiv apetisant şi de răsfăţ pentru toată lumea.

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

1 cană făină 2 căni lapte 2 ouă 3 linguri ulei 10 g drojdie sare

Pentru umplutură

300 g creveţi

1 linguriţă praf de curry

1 căţel usturoi

1 bucăţică ghimbir

300 ml apă

1 lingură unt

3 linguri migdale măcinate

1 ardei iute

200 g brânză telemea de capră

100 g brânză de vaci › 2 linguri smântână lichidă › 1 legătură de pătrunjel verde › 1 legătură de mărar verde › sare › piper

Cum se prepară

Se amestecă în blender toate ingredientele pentru aluatul de clătite, apoi se lasă compoziţia în frigider circa 30 de minute. Se prepară clătitele, una câte una, într-o tigaie neaderentă, unsă cu foarte puţin unt şi se depozitează una peste alta, pe un platou cald, până este gata umplutura.Creveţii se freacă cu usturoiul zdrobit, se pudrează cu praf de curry şi se lasă la rece circa 30 de minute. Între timp, se topeşte untul într-o tigaie, se călesc ghimbirul şi ardeiul iute, amestecând permanent. Se adaugă apa, migdalele măcinate, sare şi piper, după gust, se fierb cinci minute, apoi se pun creveţii şi se fierb, la foc mic, până capătă culoarea roz.Se iau creveţii de pe foc şi se lasă să se răcorească. Într-un castron separat, se amestecă brânza de capră rasă cu brânza de vaci, cu smântâna lichidă, şi mărar şi pătrunjel, tocate fin.Se umple fiecare clătită cu amestecul de brânză, se adaugă câte doi creveţi, apoi se rulează. Se pun toate clătitele într-un vas termorezistent şi se introduc la cuptor pentru circa 15 minute, până se topeşte brânza. Se servesc calde, garnisite cu creveţi şi frunze de mărar şi rucola.