Clătite cu sirop de lămâie

clatite cu seminte de mac si lamaie jpeg

Vă recomandăm să încercaţi aceste delicioase clătite cu sirop de lămâie. Rezultatele vor fi pe măsura aşteptărilor.

Ingrediente:

2 căni de făină 3 linguri şi jumătate de seminţe de mac 2 linguriţe de praf de copt o jumătate de linguriţă de bicarbonat de soda o jumătate de linguriţă de sare un sfert de cană de zahăr granulat o lingură de coajă de lămâie rasă 2 căni de lapte bătut 2 linguri de suc de portocale 2 ouă o linguriţă şi jumătate de suc de lămâie o jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie 3 linguri de unt topit căpşuni

Pentru cremă:

o jumătate de cană de smântână

un sfert de cană de unt

o cană de zahăr granulat

un sfert de cană de suc de lămâie

o jumătate de linguriţă de bicarbonat

o linguriţă de miez de lămâie

Mod de preparare:

Puneţi o tigaie cu ulei încins pe foc. Într-un bol, amestecaţi făina, seminţele de mac, praful de copt, bicarbonatul şi sarea.

Puneţi compoziţia deoparte. În alt recipient, amestecaţi un sfert de cană de zahăr cu coaja de lămâie, apoi adăugaţi laptele bătut, zeama de lămâie, ouăle, miezul de lămâie, esenţa de vanilie şi untul topit. Turnaţi această compoziţie peste cea cu făină şi amestecaţi bine. Prăjiţi pe rând clătitele.

Pentru cremă: Într-o crăticioară, amestecaţi smântâna, untul, zahărul şi zeama de lămâie. Lăsaţi compoziţia de clatite pe foc mediu, amestecând din când în când, până începe să fiarbă. Luaţi-o de pe foc şi adăugaţi bicarbonat.

Amestecaţi bine, apoi lăsaţi încă 30 de secunde pe foc, până când compoziţia se omogenizează. Se ia de pe foc şi se pune miezul de lămâie. Se decorează aceste clătite cu sirop de lămâie cu bucăţi de căpşuni.

Clatite cu creveti

Clatite cu creveti

Tort de clatite cu afine

Tort de clatite cu afine

Clatite de cartofi cu mac

Clatite de cartofi cu mac

Sursa: cookingclassy.com