Clătite de dovleac cu portocale
V-am obişnuit de-a lungul timpului cu reţete fel de fel cu dovleac fie supă crema, fie vreo tarta sau un ştrudel. De data asta îţi propunem on reţetă originală de clătite de dovleac cu portocale.
Ingrediente pentru clătite de dovleac cu portocale
Pentru blat 350 g piure de dovleac 250 g făină 2 portocale 200 g zahăr 4 linguri zahăr pudră 4 ouă 1 praf de copt 1 pahar de apă 2 pahare vin roşu coajă rasă de lămâie 1 praf de sare ulei pentru prăjit
Modul de preparare al reţetei de clătite de dovleac cu portocale
Se curăţă dovleacul de coajă, seminţe şi fibre, se taie bucăţi şi se fierbe cu un pahar de apă, zeama de la portocale, vinul roşu şi zahărul, până se înmoaie şi scade bine zeama. Se
presează până devine piure.
Separat, se cerne făina cu praful de copt, se adaugă ouăle, un praf de sare, coajă de lămâie rasă, după gust, şi apoi piureul de dovleac. Se amestecă bine până se omogenizează
compoziţia.
Se ia cu lingura din compoziţie, imitând forma unor papanaşi (sau plăcinţele) şi se rumenesc în ulei încins, pe ambele părţi. Se scot aceste clătite de dovleac cu portocale pe prosoape absorbante pentru a reduce excesul de grăsime şi se servesc calde, presărate cu zahăr pudră.
sursa foto: Shutterstock
Spune-ne părerea ta despre reţeta de clătite de dovleac cu portocale completând în căsuţa de comentarii de mai jos.
Cea mai simplă reţetă de pandişpan