Clătite umplute cu cireşe
Ce ziceţi de nişte clătite umplute cu fructe de sezon? Cum ar fi, de exemplu, cireşele. Pe care, însă, le puteţi înlocui oricând cu vişine.
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 300 ml lapte 2 ouă 120 g făină 60 g amidon de porumb 60 g unt 1 praf sare
Pentru umplutură
600 g cireşe
170 g zahăr pudră
120 g seminţe de mac măcinate
100 ml smântână lichidă 12% grăsime
50 ml smântână 20% grăsime
100 g zahăr
2 ouă
2 linguri ulei, pentru prăjit clătitele
Mod de preparare
Mixezi laptele cu ouăle şi le amesteci cu făina cernută, apoi adaugi treptat amidonul. La final, pui untul şi praful de sare. Într-o tigaie unsă uşor cu ulei coci clătitele. Le aşezi pe o farfurie şi le laşi să se răcească.
Umpli clătitele cu cremă făcută din zahărul pudră, amestecat cu macul măcinat şi cu cireşele curăţate de sâmburi. Într-o tavă cu pereţi înalţi, tapetată, aşezi în picioare clătitele umplute.
Combini ambele tipuri de smântână cu ouăle şi zahărul şi torni peste prăjitură, în tavă. Dai desertul la cuptorul încălzit, aproximativ 35 de minute. Înainte de servire, le presari cu zahăr.