Clătite umplute cu cireşe

clatite umplute de cirese jpeg

Ce ziceţi de nişte clătite umplute cu fructe de sezon? Cum ar fi, de exemplu, cireşele. Pe care, însă, le puteţi înlocui oricând cu vişine.

Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 300 ml lapte 2 ouă 120 g făină 60 g amidon de porumb 60 g unt 1 praf sare

Pentru umplutură

600 g cireşe

170 g zahăr pudră

120 g seminţe de mac măcinate

100 ml smântână lichidă 12% grăsime

50 ml smântână 20% grăsime

100 g zahăr

2 ouă

2 linguri ulei, pentru prăjit clătitele

Mod de preparare

Mixezi laptele cu ouăle şi le amesteci cu făina cernută, apoi adaugi treptat amidonul. La final, pui untul şi praful de sare. Într-o tigaie unsă uşor cu ulei coci clătitele. Le aşezi pe o farfurie şi le laşi să se răcească.

Umpli clătitele cu cremă făcută din zahărul pudră, amestecat cu macul măcinat şi cu cireşele curăţate de sâmburi. Într-o tavă cu pereţi înalţi, tapetată, aşezi în picioare clătitele umplute.

Combini ambele tipuri de smântână cu ouăle şi zahărul şi torni peste prăjitură, în tavă. Dai desertul la cuptorul încălzit, aproximativ 35 de minute. Înainte de servire, le presari cu zahăr.