Clătite umplute cu frişcă şi fructe
Clătitele sunt desertul la care recurgem ori de câte ori vrem să mâncăm ceva dulce, dar nu vrem să ne complicăm cu un desert sofisticat. Vara le poţi umple cu frişcă şi fructe proaspete, pentru a obţine un desert de sezon.
De ce ai nevoie pentru clătite
Pentru clătite
300 ml lapte
250 g făină
2 linguri zahăr
3 ouă
2 linguri unt
1 linguriţă esenţă de lămâie
2 linguriţe esenţă de vanilie
1 lingură ulei
Pentru umplutură
400 g smântână dulce, pentru frişcă
100 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
afine
căpşuni
zmeură
kiwi
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară clătitele
Baţi ouăle cu laptele, adaugi esenţa de vanilie, cea de lămâie, untul topit şi zahărul, apoi încorporezi făina şi amesteci până când se omogenizează. Dai compoziţia de clătite la frigider 30 de minute. Ungi cu puţin ulei o tigaie şi prepari clătitele.
Ungi cu ulei forme de brioşe, în care aşezi clătitele preparate şi le dai forma unor coşuleţe. Le ţii la cuptor aproximativ 15 minute, până când se întăresc coşuleţele.
Baţi smântâna cu zahărul şi esenţa de vanilie până când se transformă în frişcă. Umpli coşuleţele cu frişcă, aşezi fructe tocate şi le dai la rece, până le serveşti. Le pudrezi cu zahăr.