Colţunaşi cu brânză şi verdeaţă
Aperitivul poate da tonul unei mese bogate sau festive şi anunţă meniul zilei. Începe şi tu o masă festivă cu aceşti colţunaşi!
Ingrediente
Pentru aluat
2 ouă mari 150 g făină 50 g griş 2 linguri ulei 1 linguriţă chimen
Pentru umplutură
250 g telemea
1 ou
1 lingură făină
½ ceapă roşie
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
piper
ulei (de prăjit)
Mod de preparare
Spargi ouăle într-un castron, adaugi uleiul, apoi făina, grişul şi chimenul şi amesteci. Frămânţi un aluat, îndoindu-l de fiecare dată cu podul palmei. Îl laşi să se odihnească 10-
20 de minute, ca să capete elasticitate şi să-l întinzi mai uşor. Întinzi cu sucitorul o foaie, apoi o tai în pătrăţele de 5x5 cm.
Dai prin răzătoare telemeaua sau o pasezi cu furculiţa şi o amesteci cu oul şi cu făina. Adaugi mărarul, ceapa roşie şi pătrunjelul, tăiate fin. Piperezi după gust şi omogenizezi
bine.
Pui pe fiecare pătrat de cocă puţin din amestecul de brânză şi pliezi aluatul în formă de triunghi. Presezi marginile, ca să nu se desfacă. Prăjeşti colţunaşii în baie de ulei încins. Îi serveşti când s-au mai răcit un pic.
sursa foto: shutterstock