Colţunaşi delicioşi cu dovleac

coltunasi shutterstock 64846717 jpeg

Colţunaşii pot fi preparaţi cu orice, carne, brânză sau legume. dar dacă tot mai sunt dovleci în pieţe, de ce să nu profiţi?

Ce ai nevoie

Pentru aluat

1½ cană făină ½ cană apă 1 ou 1 praf de sare

Pentru umplutură

600 g dovleac

½ linguriţă scorţişoară

3 linguri zahăr

100 g miez de nucă pisat

2 linguri unt

Cum se prepară

Din toate ingredientele pentru aluat se frământă o cocă tare şi se lasă să se odihnească 30 de minute.

Între timp, se prepară umplutura. Dovleacul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Se adaugă zahărul, scorţişoara, miezul de nucă şi se pune pe foc câteva minute să se călească.

Se lasă să se răcească.

Se întinde o foaie groasă de 1,5 mm. Se taie cerculeţe cu o formă, se pune umplutură pe mijlocul fiecărui cerculeţ şi se lipesc marginile bine cu mâna. Se pun în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă până se ridică la suprafaţă. Se scot cu o spumieră, se toarnă deasupra unt topit şi se servesc.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg