Colţunaşi delicioşi cu dovleac
Colţunaşii pot fi preparaţi cu orice, carne, brânză sau legume. dar dacă tot mai sunt dovleci în pieţe, de ce să nu profiţi?
Ce ai nevoie
Pentru aluat
1½ cană făină ½ cană apă 1 ou 1 praf de sare
Pentru umplutură
600 g dovleac
½ linguriţă scorţişoară
3 linguri zahăr
100 g miez de nucă pisat
2 linguri unt
Cum se prepară
Din toate ingredientele pentru aluat se frământă o cocă tare şi se lasă să se odihnească 30 de minute.
Între timp, se prepară umplutura. Dovleacul se curăţă şi se dă pe răzătoarea mare. Se adaugă zahărul, scorţişoara, miezul de nucă şi se pune pe foc câteva minute să se călească.
Se lasă să se răcească.
Se întinde o foaie groasă de 1,5 mm. Se taie cerculeţe cu o formă, se pune umplutură pe mijlocul fiecărui cerculeţ şi se lipesc marginile bine cu mâna. Se pun în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă până se ridică la suprafaţă. Se scot cu o spumieră, se toarnă deasupra unt topit şi se servesc.
sursa foto: Shutterstock