Conopidă gratinată

conopida gratinata jpeg

„Varza cu studii superioare“, aşa cum a numit-o Mark Twain, este sănătoasă, gustoasă şi uşor de preparat. O poţi folosi în ciorbe, salate sau o poţi face pané.

Ingrediente

1 conopidă de circa 700 g 2 ouă 100 ml smântână 150 g parmezan sau caşcaval 20 g unt 1 lingură pesmet sare piper

Preparare

Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o laşi să stea 10 minute în apă cu o lingură de oţet, pentru a îndepărta eventualele insecte existente. Scurgi apa şi fierbi bucheţelele circa 10 minute în apă cu sare, după care le scurgi şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu puţin unt şi tapetat cu pesmet. Separat, baţi ouăle cu smântâna, adaugi sare şi piper, după gust, apoi torni compoziţia peste conopidă. Deasupra presari parmezan sau caşcaval ras, puţin pesmet şi introduci vasul la cuptor pentru circa

15-20 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg