Conopidă în coşuleţe la cuptor

Conopida in cosulete la cuptor jpeg

Conopida este o sursă bogată de potasiu, magneziu, fosfor, calciu şi seleniu, potrivit cercetătorilor. Specialiştii în nutriţie susţin că această legumă are capacitatea de a întări sistemul imunitar. Consumul unei conopide pe zi poate deveni aliatul ideal împotriva îmbolnăvirilor des întâlnite în sezonul rece, precum bronşitele, răcelile sau virozele respiratorii. În plus, conţinutul bogat de vitamina C ajută la refacerea organismului.

Ingrediente

500 g conopidă 100 g unt 100 g caşcaval ras 100 g telemea oaie rasă 100 g făină 500 ml lapte 4 ouă 1 legătură mărar sare piper

Mod de preparare

Se curăţă conopida şi se spală bine cu apă caldă şi puţin oţet. Se desface bucheţele şi se fierbe 10 minute în apă cu sare (conopida se pune când apa începe să fiarbă). Se prepară un sos din untul încălzit în care se adaugă făina şi laptele, amestecând încontinuu ca să să nu se formeze cocoloaşe. Se dă deoparte. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle bătute şi brânza. Conopida se lasă la scurs. Formele se tapetează cu unt, se aşază conopida scursă de apă, se adaugă sosul şi se presară caşcaval ras pe deasupra. Se dă la cuptor 20 de minute Se serveşte fierbinte, cu mărar tocat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg