Cornuleţe din aluat foitaj
Pregăteţte-ţi desertul din timp şi fă cele mai bune cornuleţe din aluat foitaj.
Ai nevoie de
250 g făină 250 g margarină ½ pahar apă 1 linguriţă oţet de vin 1 praf sare rahat sau gem de fructe 100 g zahăr pudră
Mod de preparare
Cerni făina şi adaugi apa, sarea, oţetul şi 25 g de margarină. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Restul de margarină îl amesteci bine cu un praf de făină. Laşi foitajul să se odihnească 30 de minute, apoi îl întinzi şi aşezi în mijlocul lui margarina. Împătureşti aluatul în patru şi îl întinzi din nou, îl împătureşti şi îl laşi 30 de minute. Repeţi de încă patru ori, la intervale de 30 de minute.
Tai aluatul în fâşii, iar fiecare fâşie o tai în dreptunghiuri. Umpli fiecare dreptunghi cu rahat sau cu gem de fructe tăiat bucăţele şi formezi cornuleţe sau păscuţe. Le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit până se rumenesc. Le serveşti ornate cu zahăr pudră.
foto: profimedia