Coroniţă de coaste de miel. FOTO

coronita miel jpeg

Nu se întâmplă să ai mereu carne de miel în frigider, dar atunci când o cumperi sau o comanzi, poţi încerca să găteşti coroniţă de coaste de miel. Le poţi servi cu sos de mentă şi foarte multe mirodenii. Ingrediente

Pentru friptura de miel

12-14

coaste de miel

1 lingură ulei măsline

2 căţei usturoi, pisaţi

1 lingură sare

1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat

aţă de bucătărie

Pentru Gremolata (sos de mentă)

1 ceapă roşie, tocată mărunt

o treime cană pătrunjel proaspăt tocat

o treime cană frunze de mentă

1 lingură zeamă lămâie

3 linguri oţet de vin roşu

sare

piper

Mod de preparare

Pentru

friptura de miel

, încinge cuptorul. Aşază coastele una lângă alta şi leagă-le la capete cu sfoară de bucătărie (aşa cum e în poză) şi formează un fel de coroană cu carnea pe interior. Împachetează toată coroana de jur împrejur cu sfoară pentru a menţine forma circulară.

image

Amestecă uleiul, usturoiul, sarea şi piperul. Freacă pe exterior coroana cu această mixtură şi pune carnea la copt într-o tavă. Laşi în cuptor timp de 35 de minute, până se rumeneşte pe exterior. Carnea de la coroniţă de coaste de miel trebuie sa fie pe interior trebuie să aibă o culoare roz-roşiatică.

Pentru Gremolata trebuie să amesteci toate ingredientele. Acoperi şi bagi la frigider până este gata de a fi folosit. Serveşti această coroniţă de coaste de miel la temperatura camerei, cu friptura caldă.

sursa: homemadecravings.com

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Stufat de miel

Stufat de miel

Coaste in crusta

Coaste in crusta