Coroniţă de coaste de miel. FOTO

Nu se întâmplă să ai mereu carne de miel în frigider, dar atunci când o cumperi sau o comanzi, poţi încerca să găteşti coroniţă de coaste de miel. Le poţi servi cu sos de mentă şi foarte multe mirodenii. Ingrediente
Pentru friptura de miel
12-14
1 lingură ulei măsline
2 căţei usturoi, pisaţi
1 lingură sare
1 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
aţă de bucătărie
Pentru Gremolata (sos de mentă)
1 ceapă roşie, tocată mărunt
o treime cană pătrunjel proaspăt tocat
o treime cană frunze de mentă
1 lingură zeamă lămâie
3 linguri oţet de vin roşu
sare
piper
Mod de preparare
Pentru
, încinge cuptorul. Aşază coastele una lângă alta şi leagă-le la capete cu sfoară de bucătărie (aşa cum e în poză) şi formează un fel de coroană cu carnea pe interior. Împachetează toată coroana de jur împrejur cu sfoară pentru a menţine forma circulară.

Amestecă uleiul, usturoiul, sarea şi piperul. Freacă pe exterior coroana cu această mixtură şi pune carnea la copt într-o tavă. Laşi în cuptor timp de 35 de minute, până se rumeneşte pe exterior. Carnea de la coroniţă de coaste de miel trebuie sa fie pe interior trebuie să aibă o culoare roz-roşiatică.
Pentru Gremolata trebuie să amesteci toate ingredientele. Acoperi şi bagi la frigider până este gata de a fi folosit. Serveşti această coroniţă de coaste de miel la temperatura camerei, cu friptura caldă.
sursa: homemadecravings.com