Cotlet de porc în crustă de miere
E bine ca în preajma Crăciunului caietul cu reţete să se îmbogăţească- Aşa ai de unde alege meniul festiv din acele zile magice.
Ingrediente
1 kg cotlet de porc 100 g cuişoare 1 linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă piper măcinat grosier 1 linguriţă coriandru măcinat 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă chimion măcinat 3 căţei usturoi zdrobiţi
Pentru glazură
2 linguriţe muştar
2 linguri miere de albine
Mod de preparare
Amesteci usturoiul cu toate condimentele, în afară de cuişoare, şi freci bucata de carne cu usturoiul zdrobit. Apoi o înveleşti în folie alimentară şi o laşi la frigider de seara până dimineaţa.
Scuturi bucata de carne de condimentele în exces, apoi o aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi bagi la cuptor. După 6 minute, o întorci pe cealaltă parte pentru alte 5 minute.
Separat, freci muştarul cu mierea şi cu o pensulă acoperi bine suprafaţa cărnii. Apoi o crestezi din loc în loc şi înfigi din cuişoare. Laşi la cuptor până se rumeneşte şi este bine pătrunsă. Serveşti cu garnitură de cartofi cu usturoi.
sursa foto: profimedia