Cotlet de porc în crustă de miere

Roasted smoked pork jpeg

E bine ca în preajma Crăciunului caietul cu reţete să se îmbogăţească- Aşa ai de unde alege meniul festiv din acele zile magice.

Ingrediente

1 kg cotlet de porc 100 g cuişoare 1 linguriţă sare grunjoasă ½ linguriţă piper măcinat grosier 1 linguriţă coriandru măcinat 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă rozmarin 1 linguriţă chimion măcinat 3 căţei usturoi zdrobiţi

Pentru glazură

2 linguriţe muştar

2 linguri miere de albine

Mod de preparare

Amesteci usturoiul cu toate condimentele, în afară de cuişoare, şi freci bucata de carne cu usturoiul zdrobit. Apoi o înveleşti în folie alimentară şi o laşi la frigider de seara până dimineaţa.

Scuturi bucata de carne de condimentele în exces, apoi o aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi bagi la cuptor. După 6 minute, o întorci pe cealaltă parte pentru alte 5 minute.

Separat, freci muştarul cu mierea şi cu o pensulă acoperi bine suprafaţa cărnii. Apoi o crestezi din loc în loc şi înfigi din cuişoare. Laşi la cuptor până se rumeneşte şi este bine pătrunsă. Serveşti cu garnitură de cartofi cu usturoi.

sursa foto: profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg