Cotlet de porc la tavă

cotlet porc tava jpeg

Mai jos vă vom prezenta minunata reţetă de cotlet de porc la tavă. Friprura de porc va avea un gust deosebit dacă se prepară cu puţină scorţişoară, iar pentru a se evita arderea fripturii (inidferent ce tip de carne este) se pune în cuptor un vas cu apă.

Ce ai nevoie

2 kg cotlet de porc (cu os) 1 pahar bere 50 g stafide galbene 1 ceapă 1 ardei gras 3 căţei de usturoi 2 foi de dafin 2-3 linguri ulei 1 lingură boabe de muştar 1 lingură cimbru uscat 2 crenguţe de rozmarin sare piper

Cum se prepară

Se taie ceapa felii subţiri, ardeiul se taie fâşii subţiri, usturoiul se zdrobeşte, foile de dafin se mărunţesc şi se amestecă cu cimbrul uscat, boabele de muştar, sare, piper, ½ pahar apă şi ½ pahar cu bere.

Se pune bucata de carne într-un castron mare şi se toarnă peste ea mixtura de condimente de mai sus, având grijă să acopere carnea. Se lasă la rece câteva ore şi se mai întoarce din când în când carnea în sosul marinat.

Se unge generos o tavă cu ulei, se aşază bucata de carne, adăugând sosul strecurat, stafidele, restul de bere şi încă jumătate de pahar cu apă. Cotletul de porc se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa două ore. Se mai verifică din când în când dacă a scăzut sosul şi se mai adaugă câte puţină apă caldă.

Cotletul de porc

Cu jumătate de oră înainte de a se epuiza cele două ore, se scoate folia de aluminiu şi se lasă să se rumenească frumos deasupra. Acest cotlet de porc la tavă se stropeşte din când în când cu sosul din tavă pentru a rămâne fragedă.

Acest preparat cu cotlet de porc la tavă se serveşte, garnisită cu crenguţe de rozmarin. Este la fel de apetisantă şi după ce se răceşte.

cotlet de porc

Rulouri din cotlet de porc

Rulouri din cotlet de porc

Cotlete de porc cu pesmet

Cotlete de porc cu pesmet

Tocana din carne de porc cu galuste

sursa foto: Shutterstock